בניה באבן

האבן הייתה אחד מחומרי הבנייה הנפוצים בשימוש בעת העתיקה וניתן למצוא דוגמאות לשימוש בה ברחבי העולם החל מהאלף החמישי

לפני הספירה. עם “התפתחות” טכנולוגיות הבנייה החליפו את הבנייה באבן הפלדה והבטון המזוין וכך בעצם עולם הבנייה והנדסת הבניין הפך מעולם של חוזקים גיאומטריים במבנה אל עולם של חוזק החומרים במבנה. החיסרון העצום שבבנייה המסתמכת על חוזק החומרים הוא שמרגע שהחומר תופס בלאי במרוצת השנים ( אקלים,תהליכים כימיים וכו’) המבנה יקרוס. כך שבהתאם לזמנים המודרניים שאנו חיים בהם גם המבנים שבהם אנו חיים יוחלפו כל 80 שנה לכל היותר (פינוי בינוי, תמ”א 38 וכו’). כיום השימוש באבן בישראל כמרכיב עיקרי בבנייה הצטמצם לחיפוי בלבד, וכמעט שאינו קיים מחוץ לפרויקטים מיוחדים של שימור ושיחזור מבנים. החלום שלנו הוא להחזיר את הבנייה באבן ומתוך כך את הבנייה הגיאומטרית אל התודעה ואל מיינסטרים הבנייה. באירופה ובייחוד בגרמניה וצרפת לימודי הסיתות הם לימודים אקדמיים לכל דבר ודורשות כמה שנות לימודים והתמחות.

כאן בבלוג נכתוב ונשתף אתכם במאמרים וידע על בנייה באבן.

אנחנו באבן יוצר מציעים קורס סיתות. אנו מציעים טעימה של מקצוע הסיתות בעשרה מפגשים ומקווים שמתוך הביקוש יפתח התחום ומשרד העבודה יכיר בסיתות כמקצוע ויתמוך בבית ספר אמיתי עם מאסטרים מאירופה שיבואו ללמד אותנו איך בונים באמת . וכך

לאט לאט כל אדם בישראל יוכל להצביע על עבודה איכותית אל מול עבודה בזויה ..

אסיים בציטוט מתוך ויטרוביוס הארכיטקט הרומי הראשון שכתביו שרדו:

“מכאן הקדמונים החזיקו בדעה כי דבר שאיננו מצוי במקור, לא תהיה לו סיבה להתקיים בחיקוי. משום שבכל עבודותיהם הם התבססו על עקרונות התאמה ועל דרכים שמוצאם מן הטבע. כך הגיעו לשלמות וקיבלו רק אותם דברים אשר עומדים בפני הביקורת וניתנים להסבר ע”פ האמת”

ויטרוביוס

מאמרים
נוספים